AMERİKA

ABD Hazine Bakanlığı: Kripto para piyasaları ulusal güvenliğe tehdit

Yayınlanma

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan merkezi olmayan kripto para piyasasının ABD ulusal güvenliğini tehdit ettiğini ve kara para aklamaya karşı daha fazla gözetim ve yaptırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Uyarı, DeFi olarak adlandırılan ‘merkeziyetsiz piyasaların’ riskini değerlendiren yeni bir Hazine raporunda yer alıyor.

DeFi platformları, kripto yatırımcılarının, işlemleri denetleyen merkezi bir aracı olmadan, çevrimiçi çalışan bir yazılım aracılığıyla birbirleriyle işlem yapmalarını sağlıyor.

Hazine Bakanlığı raporuna göre, fidye yazılımı korsanları, ‘haydut devletler’ ve diğer ulusal güvenlik tehditleri, parayı tespit edilmeden dünya çapında hareket ettirmek için piyasanın şeffaf olmamasından faydalanarak operasyonları için kritik olan finansmanı kolaylaştırdı.

Hazine’nin terörizm ve mali istihbarattan sorumlu müsteşarı Brian Nelson, “Suçlular, dolandırıcılar ve Kuzey Koreli siber aktörler de dahil olmak üzere yasadışı aktörler, yasadışı fonları aklama sürecinde DeFi hizmetlerini kullanıyor. DeFi hizmetleriyle ilişkili potansiyel faydaları yakalamak için bu risklerin ele alınması gerekiyor,” dedi.

Rapor, Hazine Bakanlığı’nın piyasayı nasıl daha fazla gözetim altına almayı planladığının taslağını çiziyor ve kurallara uymayan platformların yaptırım riskiyle karşı karşıya kalacağını öngörüyor.

Nelson, şirketlerin kara para aklama, terör finansmanı ve yaptırımların delinmesine karşı düzenlemeler doğrultusunda, yasadışı aktörlerin DeFi hizmetlerini kötüye kullanmasını önlemek için net adımlar atması gerektiğini söyledi.

Hazine Bakanlığı, tavsiyeleri arasında federal hükümetin, platformların bankalar ve diğer finansal kurumların uyması gereken kara para aklama karşıtı kurallara uymasını zorunlu kılarak piyasadaki mevcut denetimini ve uygulamasını güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Federal kurumların ayrıca piyasaların gözetimindeki potansiyel boşlukları kapatmak için düzenleyici yetkilerini genişletmeleri ve uluslararası standartlar oluşturmak için diğer hükümetlerle birlikte çalışmaları gerektiği belirtildi.

Çok Okunanlar

Exit mobile version