Avrasya Günlüğü
Gazeteciler Çin ziyaretindeki izlenimlerini anlatıyor-3

Avrasya Günlüğü
Kilnam Chon: Çin’in yaklaşımıyla küresel dijital yönetişim reformunu ilerletmek

Guangming Online ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, “Güney Kore’nin internet babası” ve Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nün onursal profesörü Kilnam Chon, Çin’in dijital ilerlemesini Küresel Güney için bir model olarak sunarak, 2024 ortasına kadar internet penetrasyonunun %78’e (kırsal alanlarda %66,5) ulaşacağını belirtti.
Çin’in kentsel-kırsal uçurumları azaltmadaki başarısını öven Chon, küresel dijital uçurumların azaltılmasında Çin’in rolünün genişletilmesini savunuyor. Wuzhen Dünya İnternet Konferansı ve Asya-Pasifik İleri Ağ gibi girişimler, Çin’in küresel internet yönetişimi ve teknik işbirliğine olan bağlılığını örnekliyor.
Chon, Çin’in uluslararası dijital eşitsizliklerin giderilmesi, daha derin işbirliğinin teşvik edilmesi ve dijital başarılarının gelişmekte olan ülkelerle paylaşılması yönündeki çabalarını yoğunlaştıracağını öngörüyor.
Avrasya Günlüğü
John Hoffman: Çin’in 5G gelişimi, küresel dijital dönüşüm için akıllı çözümler sunuyor

GSMA CEO’su John Hoffman, Çin’in 5G alanındaki ilerlemesini överek, ülkeyi hem büyük ölçekli dağıtım hem de inovasyon konusunda küresel lider olarak nitelendirdi.
Guangming Online ile yakın zamanda yaptığı röportajda, Çin’in şu anda dünyanın en büyük 5G ağına sahip olmasıyla finans, sağlık, üretim ve eğitim gibi sektörlerde dijital dönüşümü hızlandırdığını belirtti. Hoffman, Çin’in başarısının diğer ülkelere örnek teşkil edecek ve yerelleştirilebilecek değerli modeller sunduğunu vurguladı.
Ayrıca GSMA’nın Çinli ortaklarıyla uzun süredir devam eden işbirliğini vurguladı ve küresel dijital bağlantıyı geliştirmek ve siber uzayda ortak bir geleceğe sahip bir topluluk oluşturmak için ortak sorumluluğu yeniden teyit etti.
Avrasya Günlüğü
Francis Gurry ile Çin’in küresel dijital yönetişimin şekillendirilmesinde oynadığı rol üzerine röportaj

Dünya İnternet Konferansı Başkan Yardımcısı ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) eski Genel Direktörü Francis Gurry, internet çağının ortaya çıkardığı küresel zorlukları ele almak için uluslararası işbirliğine duyulan acil ihtiyacı vurguladı.
İnternetin iletişim, kültürel alışveriş ve bilimsel ilerleme gibi faydalarını överken, yapay zekanın telif hakkıyla korunan içeriği kullanması, siber saldırılar ve içerik oluşturucular için sürdürülebilir iş modellerinin erozyona uğraması gibi artan tehditler konusunda uyarıda bulundu.
Uzman, küresel çözümler gerektiren üç temel alan belirledi: Yapay zeka veri alımı, siber izinsiz giriş ve dijital adaptasyon. Ayrıca, Dünya İnternet Konferansı gibi platformlar aracılığıyla küresel çabalara öncülük edebilecek büyük bir yapay zeka gücü olması nedeniyle Çin’in uluslararası diyaloğu teşvik etmedeki önemli rolünün altını çizdi.
-
Görüş2 hafta önce
Avrupa’da savaşa hazırlık tam gaz: Fransız askeri haritacılar Romanya’da ne arıyor?
-
Görüş2 hafta önce
İran-ABD müzakereleri: Maskat görüşmesi ne anlama geliyor?
-
Ortadoğu1 hafta önce
“Suriye ve İsrail normalleşmeye hazırlanıyor” iddiası
-
Dünya Basını2 hafta önce
Trump’ın anti-sosyal devleti
-
Dünya Basını2 hafta önce
FT: Xi’nin eli neden Trump’tan daha güçlü?
-
Avrupa2 gün önce
Almanya’da tren fabrikası tank üretimine başlıyor
-
Görüş1 hafta önce
ABD’nin İran’a baskısı: Yay gerildi ama henüz tam çekilmedi
-
Dünya Basını2 hafta önce
Rusya’nın Berlin Büyükelçisi: ‘Ukrayna’da yabancı askerlerin konuşlandırılması kabul edilemez’