Rusya
Kremlin: ABD’nin Ukrayna konusunda makul fikirleri yok

Kremlin, ABD yönetiminin Ukrayna’daki savaşı sona erdirmeye yönelik ‘makul fikirler’ sunmadığını ve bunun ‘Rusya karşıtı zemin’ nedeniyle engellendiğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, ABD’nin çatışmanın temel nedenlerini anladığını düşündüğünü söyledi.
Kremlin, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Ukrayna’daki savaşı sona erdirmeye yönelik “makul fikirler” ortaya koymadığını bildirdi.
Kremlin’den yapılan açıklamada, bunun son yıllarda ve hatta on yıllardır ABD ve Avrupa’da yaratılan “Rusya karşıtı zemin” nedeniyle engellendiği belirtildi.
Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, sunucu Pavel Zarubin ile yaptığı söyleşide, “Bu Rusya karşıtı zemin son yıllarda ve hatta on yıllardır aynı Amerika’da, aynı Avrupa’da yaratıldı. Ve bu zemin, Washington dahil bazı liderlerin kabul ettiği oldukça makul fikirlerin ilerlemesini engelliyor,” dedi.
Uşakov, ayrıca Trump ve yönetiminin “çatışmanın temel nedenlerini anladığını” düşündüğünü sözlerine ekledi.
Söyleşinin bir bölümü 19 Nisan’da yayımlandı, ancak Zarubin kaydın iki gün önce, 17 Nisan’da yapıldığını belirtti.
Öte yandan 18 Nisan Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, durumun yakın zamanda çıkmazdan çıkmaması halinde ABD’nin Ukrayna çözüm sürecindeki arabuluculuk rolünden vazgeçebileceğini söyledi.
Aynı gün Donald Trump, taraflardan birinin uzlaşmaya ulaşılmasını engellemeye devam etmesi durumunda ABD’nin müzakere sürecinden çekilme olasılığını değerlendirdiğini bildirdi.
Trump, “Belirli bir süre vermiyoruz —bir hafta mı, iki hafta mı— ama her şeyin hızlı olması gerekiyor,” diye vurguladı ve hâlâ savaşın sona ermesi olasılığına inandığını da ekledi.
Axios‘un kaynaklara dayandırdığı haberine göre, bu açıklamalar kamuoyuna yapılmadan önce bile Trump, diplomatik sürecin durumundan özel olarak memnuniyetsizliğini dile getirmişti.
Yönetiminin kilit üyeleriyle yaptığı görüşmelerde Trump, müzakerelerin çıkmaza girdiğini kabul etti.
Bu gelişmeler devam ederken Bloomberg, ABD’nin Paris’teki müttefiklerine, sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması koşuluyla Moskova üzerindeki yaptırım baskısının hafifletilmesini öngören bir barış anlaşması taslağı sunduğunu bildirdi.
Habere göre, bu teklifler kapsamında Washington, Rusya’nın Kırım üzerindeki kontrolünü tanımaya da hazır olduğunu ifade etti.
Fakat Rus tarafı, tamamen farklı koşullarda ısrar etmeye devam ediyor.
Daha önce Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çatışmaların sona ermesi için Kiev’in Rusya’nın kontrolündeki topraklardaki egemenliğini resmen tanıması gerektiğini belirtmişlerdi.
Bunun yanı sıra Moskova, Batı yaptırımlarının kaldırılmasını ve Ukrayna’nın NATO’ya katılmaktan yasal olarak kayıt altına alınmış bir şekilde vazgeçmesini talep ediyor.
17 Nisan Perşembe günü Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile Ukrayna’daki çözüm sürecine ilişkin müzakerelerin zorluklarla karşılaştığını söyledi.
Peskov, Washington ile temasların devam edeceğini, ancak henüz somut bir gelişme olmadığını sözlerine ekledi.
Rusya
Rusya’da intihar eden bakanın yerine atanan Nikitin, Duma’dan güvenoyu aldı

Rusya’da Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt’un, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasıyla bağlantılı olarak intihar etmesinin hemen ardından yerine Andrey Nikitin atandı. Nikitin, parlamentonun alt kanadı Duma’da yapılan oylamada 408 milletvekilinin desteğini alarak göreve başlarken, onay oturumunda selefinin ölümüyle ilgili hiçbir soru sorulmadı.
Rusya’da, hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması nedeniyle intihar eden Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt’un ölümünden bir gün sonra yerine Andrey Nikitin atandı.
Nikitin, parlamentonun alt kanadı Duma’da yapılan oylamada 408 milletvekilinin desteğini alarak resmen göreve başlarken, oturumlar sırasında milletvekillerinin Starovoyt’un ölümüyle ilgili herhangi bir soru sormaması dikkat çekti.
Starovoyt’un 7 Temmuz sabahı görevden alınmasının ardından vekâleten göreve getirilen Nikitin’in adaylığı, Başbakan Mihail Mişustin tarafından aynı gün Duma’ya sunuldu.
2020 anayasa değişiklikleri uyarınca yürütülen prosedür kapsamında Nikitin, önce meclisteki beş siyasi parti grubuyla, ardından 8 Temmuz sabahı Ulaştırma Komisyonu ile bir araya geldi.
Komisyonun desteğini alan Nikitin, genel kuruldaki oylamanın ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameyle Ulaştırma Bakanı olarak atandı.
Görevden alınan eski Rusya Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt intihar etti
Duma’da selefiyle ilgili soru sorulmadı
Duma’daki genel kurul oturumunda konuşan Nikitin, siyasi parti gruplarıyla yaptığı görüşmelerde bölgesel ve yerel yolların bakımı, sivil havacılığın ve demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi gibi konuları ele aldıklarını belirtti.
Bu hedeflerin Etkin Ulaşım Sistemi ve Yaşam İçin Altyapı başlıklı ulusal projelerde yer aldığını ifade eden Nikitin, “Devlet Başkanımızın önümüze koyduğu görevleri yolcuların gözünden değerlendirmeliyiz,” dedi.
Oturumda milletvekilleri Nikitin’e beş soru yöneltti. Komünist Parti’den Yevgeniy Bessonov Moskova-Adler yüksek hızlı tren hattı projesini, Liberal Demokrat Parti’den Stanislav Naumov bölgelerdeki köprü inşaatlarını, Yeni İnsanlar Partisi’nden Anton Tkaçev sektörde yapay zekâ kullanımını ve Birleşik Rusya’dan Anna Kuznetsova çocuklu ailelere yönelik ulaşım kolaylıklarını sordu.
Adil Rusya Partisi’nden Oleg Nilov ise havalimanı ve tren istasyonlarındaki otopark ücretleri, büfe ve kafe fiyatlarını gündeme getirerek, “Tiyatro vestiyerden başlar. Havalimanları ve istasyonlar için de aynı şey geçerli,” ifadelerini kullandı.
Nikitin, bu eleştiriye, özel altyapı üzerindeki etki araçlarının sınırlı olduğunu belirterek, “Ancak açgözlülük hiçbir zaman iyi bir sonuca yol açmaz. Bu konuyu meslektaşlarımızla kesinlikle konuşacağız,” yanıtını verdi.
Kremlin’den ilk açıklama: ‘Şok edici’
Starovoyt’un görevden alınma kararnamesi 7 Temmuz sabahı Putin tarafından imzalanmış, hemen ardından Nikitin vekâleten göreve getirilmişti.
Birkaç saat sonra ise Soruşturma Komitesi, Starovoyt’un cansız bedeninin Odintsovo bölgesinde bulunduğunu ve ilk bulgulara göre intihar ettiğini açıkladı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 8 Temmuz’da yaptığı açıklamada olayı “trajik ve üzücü” olarak nitelendirdi. Putin’in durumdan derhal haberdar edildiğini belirten Peskov, “Bu tür bir olay normal insanları şok etmekten başka bir şey yapmaz. Doğal olarak bizi de şok etti,” dedi.
Soruşturmanın devam ettiğini ve tüm soruları bu soruşturmanın yanıtlayacağını vurgulayan Peskov, “Soruşturma sürerken spekülasyon yapmak bize düşmez,” diye ekledi.
İntiharın arkasındaki yolsuzluk iddiaları
Vedomosti gazetesinin haberinde, eski bakanın hakkında açılması muhtemel dava nedeniyle intihar etmiş olabileceği belirtildi.
Starovoyt’un, Kursk Oblastı Valiliği döneminde yardımcılığını yapan ve daha sonra yerine geçen Aleksey Smirnov’un, kendi davası kapsamında Starovoyt aleyhine ifade vermiş olabileceği iddia edildi.
Smirnov, nisan ayında Moskova’da gözaltına alınmıştı. Smirnov, organize suç örgütü içinde görevini kötüye kullanarak dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor.
Suçlamanın merkezinde, Kursk Oblastı Kalkınma Kurumu’na Ukrayna sınırında tahkimat inşaatı için tahsis edilen 1 milyar rubleden fazla kamu kaynağının zimmete geçirilmesi yer alıyor.
Starovoyt’un intiharı hakkındaki sorusuna Nikitin, “Sovyet döneminde ve modern Rusya’da çalışmış tüm ulaştırma sektörü yöneticilerine minnettarım. Deneyimleri her zaman faydalı olmuş ve olacak değerli insanlar,” diyerek doğrudan bir yanıt vermekten kaçındı.
TASS ajansının paylaştığı bilgiye göre de eski bakan için 10 Temmuz’da Moskova’da bir veda töreni düzenlenecek.
Rusya
Rusya, altın milyarderi Konstantin Strukov’un varlıklarını kamulaştırmaya hazırlanıyor

Rusya Başsavcılığı, milyarder Konstantin Strukov’un ülkenin en büyük altın üreticilerinden Yujuralzoloto’daki (YUGK) kontrol hissesine yolsuzlukla elde edildiği gerekçesiyle el konulması için dava açtı. Altın madenciliği sektöründe bir ilk olan bu hamle, şirketin hisselerinde yüzde 30’a varan düşüşe yol açarken, Moskova Borsası’nda işlemler durduruldu ve Strukov hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği iddia edildi.
Rusya Başsavcılığı, ülkenin en büyük altın üreticilerinden Yujuralzoloto Grubu’nun (YUGK) kontrol hissesinin milyarder Konstantin Strukov’dan alınarak devlete devredilmesi için harekete geçti.
Yolsuzlukla elde edildiği belirtilen varlıkların kamulaştırılması talebiyle açılan davanın ilk duruşması 8 Temmuz’da Çelyabinsk Bölge Mahkemesinde görülecek.
Bu gelişme, devletin varlıklara el koyma hamlelerinin son halkası olurken, altın madenciliği sektöründe bir ilk olarak kayıtlara geçti.
Davanın ardından şirketin hisseleri iki günde yüzde 30’a yakın değer kaybederken, Moskova Borsası’nda işlemler durduruldu.
Yolsuzluk suçlaması ve gizemli kaçış iddiası
Rusya Başsavcı Yardımcısı tarafından Strukov ve diğer birkaç kişiye karşı açılan davada, varlıkların “yolsuzluk yoluyla elde edilen mülk” olarak devlet hazinesine devredilmesi talep ediliyor.
Kommersant ve RBK gazetelerinin dava dosyasına dayandırdığı haberlere göre, savcılık Strukov’un devlet kurumlarındaki konumu ve görevini kullanarak şirketlerin kontrolünü ele geçirdiğini savunuyor.
Kommersant, Strukov’un 200 milyar ruble değerindeki varlıklarına el konulmasının söz konusu olduğunu yazdı.
Dava haberinden bir gün önce, Rus ajansları şirketin ofislerinde çevre koruma kurallarının ihlaliyle ilgili aramalar yapıldığını bildirmişti.
4 Temmuz Cuma günü ise Çelyabinsk bölgesindeki Svetlinskoye maden ocağının iki yöneticisi hakkında ceza davası açıldığı duyuruldu.
Bu gelişmeler yaşanırken, 5 Temmuz Cumartesi akşamı Kommersant gazetesi, kaynaklarına dayandırarak Strukov’un mahkeme yasağına rağmen kişisel Bombardier iş jetiyle Çelyabinsk’ten Türkiye’ye uçmaya çalıştığını ancak Federal Sivil Havacılık Kurumu’nun (Rosaviatsiya) kalkışa izin vermemesi üzerine uçağın icra memurları tarafından durdurulduğunu iddia etti.
Rusya Anayasa Mahkemesi Başkanı: Yolsuzluk Nazizm ve terörden daha tehlikeli bir düşman
Gazete, haberini operasyonel bir çekim fotoğrafıyla destekleyerek, memurların Strukov’un Rusya İçişleri Bakanlığı Göçmenlik Kurumu tarafından iptal edilen pasaportuna el koyduğunu belirtti.
Ancak şirket temsilcisi bu bilgiyi yalanlayarak, Strukov’un cumartesi günü Moskova’daki YUGK ofisinde mesaide olduğunu bildirdi.
Temsilci, “Yurt dışına çıkmayı planlamıyordu ve planlamıyor. Kendisine yönelik herhangi bir soruşturma faaliyeti yürütülmedi, gözaltına alınmadı,” dedi.
Uçak takip sitesi Flightradar24 verilerine göre, Kommersant‘ın kayıt numarasını verdiği iş jeti cumartesi günü Çelyabinsk’te değil, Bratsk’tan Moskova’ya uçuş gerçekleştirdi.
Kremlin sessiz, vekilden destek geldi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Yujuralzoloto davasıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınarak soruları kolluk kuvvetlerine yönlendirdi.
Buna karşılık, Birleşik Rusya Partisi’nden Duma milletvekili Oleg Golikov, Strukov’u “bölgeye ve insanlara olan bağlılığını eylemleriyle kanıtlamış” bir kişi olarak nitelendirdi.
Golikov, “90’lı yıllarda Plast’taki madenler kapanırken ve işçiler geçim kaynaklarından mahrum kalırken, o sadece sorumluluk almakla kalmadı, sektörü sıfırdan yeniden canlandırdı,” diye yazdı.
Forbes listesindeki milyarder: Konstantin Strukov kim?
1958’de Rusya’nın Orenburg bölgesinde doğan Strukov, 1980’de Magnitogorsk Devlet Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Kazakistan ve Başkurdistan’da madencilik sektöründe çalıştı.
Başkurdistan’da Kuprum adlı bir altın madenciliği şirketi kurdu ve 1997’de Çelyabinsk merkezli Yujuralzoloto’nun başına geçti.
1976’da kurulan ve SSCB’nin dağılmasının ardından 1993’te özelleştirilen Yujuralzoloto’nun üretimi, Strukov’un zarar eden şirketin başına geçtiği 1997’de neredeyse durma noktasına gelmişti.
Strukov, şirketi yeniden yapılandırarak aynı isimle yeni bir işletme kurdu ve Ural’ın en büyük madeni olan Svetlinskoye de dahil olmak üzere bazı varlıkları bu yeni şirkete devretti.
Daha sonra Yujuralzoloto iflas etti ve Strukov, yeni şirketin hisseleri de dahil olmak üzere ana varlıkları bir müzayedede 12,8 milyon rubleye satın aldı.
2000 yılından bu yana Çelyabinsk Oblastı Meclisine seçilen Strukov, şu anda bölge parlamentosunun başkan yardımcısı ve Birleşik Rusya Partisi üyesi.
Forbes‘a göre 2025 yılı itibarıyla 1,9 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın en zengin 78. kişisi olan Strukov’un serveti, 2021’de 2,8 milyar dolar olarak tahmin ediliyordu.
Ailesi ayrıca Kuzbass’ta varlıkları bulunan kömür şirketi MelTEK’te de hisse sahibi. Milyarder, ABD, AB ve İngiltere’nin yaptırımları altında bulunuyor.
Rusya’da devletleşme hamlesi: Servet dağılımında yeni bir sayfa mı?
Rusya’nın dördüncü büyük altın üreticisi: YUGK
Yujuralzoloto Grubu (YUGK), Rusya’nın en büyük altın üreticilerinden biri. Şirketin yüzde 67,8’i Strukov’a aitken, yüzde 22’si 2024 sonunda bu hisseyi satın alan Gazprombank’ın bir yönetim şirketine, yüzde 10,2’si ise halka açıklık oranına sahip.
Şirketin kendi verilerine göre, 2024’te Rusya’nın dördüncü büyük altın üreticisiydi. JORC sınıflandırmasına göre kaynakları 46 milyon ons, kanıtlanmış ve muhtemel rezervleri ise 11,1 milyon ons olarak tahmin ediliyor.
Şirket, 2024’te gelirini yüzde 12 artışla 75,9 milyar rubleye, FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) göstergesini ise yüzde 11 artışla 34,4 milyar rubleye çıkardı.
2023’te halka arz ve 2024’te ikincil halka arz gerçekleştiren şirket, toplamda yaklaşık 15 milyar ruble kaynak sağladı.
2020’de altın madencisi Petropavlovsk Plc’nin yüzde 22,37’sini satın alması, kurucusu Pavel Maslovskiy’nin görevden alınması ve daha sonra zimmet suçundan hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanan bir şirket içi çatışmaya yol açmıştı.
Yatırım iklimi üzerindeki ‘çelişkili’ sinyaller
Moskova’nın bir yandan Rusya’yı yabancı sermaye için cazip bir yer olduğuna dikkat çekerken, diğer yandan varlıklara el koyup önde gelen milyarderleri hukuki süreçlere tabi tutması son dönemde öne çıkan tartışmalar arasında.
Ukrayna’daki çatışmanın başlamasından bu yana yabancı yatırımlar keskin bir şekilde düştü.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, Rusya’nın kamulaştırma peşinde olmadığını ve yaşanan süreçlerin yasaların ihlal edildiği münferit vakalar olduğunu yinelemişti.
Profesör Katasonov: Rusya’da ‘büyük devletleştirme’ zamanı geldi
Rusya
Görevden alınan eski Rusya Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt intihar etti

Eski Rusya Ulaştırma Bakanı Roman Starovoyt, görevden alınmasından kısa bir süre sonra intihar etti. Soruşturma Komitesi, Starovoyt’un aracında ateşli silahla vurulmuş halde bulunduğunu ve ana senaryonun intihar olduğunu açıkladı. İddialara göre Starovoyt, görevden alınması nedeniyle değil, halefi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasının kendisine uzanmasından endişe ettiği için hayatına son verdi.
Rusya, eski Ulaştırma Bakanı ve Kursk oblastı eski valisi Roman Starovoyt’un intihar haberiyle sarsıldı.
Son aylarda görevden alınacağı konuşulan Starovoyt’un cansız bedeni, 7 Temmuz’da Moskova oblastına bağlı Odintsovo’da, aracının içinde ateşli silahla vurulmuş halde bulundu. Olay, Rusya Devlet Başkanı’nın kadro değişikliği kararını açıklamasının ardından kamuoyuna yansıdı.
Soruşturmanın odağında intihar var
Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, basına yaptığı açıklamada Starovoyt’un ölümüne ilişkin koşulların araştırıldığını belirtti.
Petrenko, “Ana senaryo intihar,” diyerek soruşturmanın öncelikli olarak bu yönde ilerlediğini kaydetti. Olay yerinde Moskova Oblastı Soruşturma Komitesi’ne bağlı ekiplerin incelemelere başladığı bildirildi.
Öte yandan kaynaklar, Starovoyt’un intiharının, bir yıldan biraz fazla süredir yürüttüğü bakanlık görevinden alınmasıyla değil, hakkında açılması muhtemel ceza davasıyla ilgili olabileceğini öne sürdü.
Bu iddia, hem davayla ilgili bilgi sahibi bir kaynak hem de bölge hükümetine yakın bir başka kaynak tarafından dile getirildi.
Rusya’da eski Ulaştırma Bakan Yardımcısı Çalik’in mal varlığına el konuldu
Yolsuzluk davası iddiaları
İddialara göre, Starovoyt’un Kursk valiliği döneminde birinci yardımcısı olan ve daha sonra yerine geçen Aleksey Smirnov, kendi ceza davası kapsamında Starovoyt aleyhine ifade vermiş olabilir.
Smirnov, nisan aıynda Moskova’da tutuklanmıştı. Kendisine, organize bir grup içinde görevini kötüye kullanarak dolandırıcılık yapma suçlaması yöneltilmişti.
Dava, Kursk Oblastı Kalkınma Şirketi’ne Ukrayna sınırında tahkimat yapıları inşa edilmesi için tahsis edilen 1 milyar rubleden fazla kamu fonunun zimmete geçirilmesiyle ilgili.
Soruşturmacılara göre, sanıklar organize bir grubu yöneterek şirket yönetimiyle işbirliği içinde bütçeden para çaldı.
Mart ayında yapılan incelemede, sınırda kurulan kalitesiz beton piramitlerin yol açtığı zararın 156 milyon ruble olduğu tespit edilmişti. Tahkimat inşaatları 2023’te başlamıştı.
Starovoyt, nisan ayında eski yardımcısı hakkındaki davayla ilgili olarak kendisine henüz bir soru yöneltilmediğini belirtmiş ve “Soruşturma devam ediyor. Şimdilik bir soru gelmedi. Eğer gelirse, soruşturmaya her türlü desteği vereceğiz,” demişti.
Yeni bakan Andrey Nikitin oldu
Starovoyt’un görevden alınma kararnamesi 7 Temmuz sabahı yayımlandı. Kararnamede görevden alınma nedeni belirtilmedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kararın “güven kaybı” gerekçesiyle alınmadığını vurguladı.
Aynı gün Devlet Başkanı, Ulaştırma Bakanlığı görevine vekaleten Andrey Nikitin’in atandığına dair kararnameyi imzaladı.
Eski Novgorod Valisi olan Nikitin, şubat ayında bakan yardımcısı olarak atanmıştı. Bu atama, o dönemde “geçici bir düşüş” olarak yorumlanmış, ancak Nikitin’in daha sonra terfi ettirilmek üzere bakanlığa getirildiği konuşulmuştu.
Putin ile yaptığı görüşmede Nikitin, ulaştırma sektörünün dijitalleşmesi, sosyal yardım alan vatandaşların biletlerinin elektronik sisteme entegre edilmesi ve sivil insansız hava araçlarının geliştirilmesi gibi konular üzerinde çalıştığını anlattı.
Rusya Anayasa Mahkemesi Başkanı: Yolsuzluk Nazizm ve terörden daha tehlikeli bir düşman
Nikitin’in kariyeri ve hedefleri
45 yaşındaki Andrey Nikitin, Moskova’da doğdu ve Devlet Yönetim Üniversitesi’nde eğitim gördü. 2000’li yılların başından itibaren iş dünyasında çeşitli görevler aldı.
2011’de Stratejik Girişimler Ajansı (ASİ) genel müdürü seçildi. 2017’de Novgorod Valisi olan Nikitin, 2022’de ikinci dönem için yeniden seçildi. Şubat 2025’te ise valilik görevinden ayrılarak Ulaştırma Bakan Yardımcılığı’na atandı.
Putin, Nikitin’e “kariyer basamaklarında bir adım daha ileri gitmesini” teklif ettiğini ve Başbakan Mihail Mişustin’in de kendisinin niteliklerini takdir ettiğini ekledi.
Mişustin’in, Nikitin’in adaylığını onay için Duma’ya sunması bekleniyor. Adayın komite ve meclis gruplarıyla görüşmelerinin ardından genel kurulda oylanması ve kabul edilmesi halinde Devlet Başkanı tarafından resmen atanması öngörülüyor.
Beklenen bir atama
Kaynaklar, Kursk oblastında 2024’te yaşanan olaylar nedeniyle Starovoyt’un görevden alınarak yerine Nikitin’in getirilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyordu.
Fakat bu değişikliğin zamanlaması belirsizdi. Putin’in Nikitin’e karşı her zaman çok iyi bir tutum sergilediği ve Novgorod Valisi olduğu dönemde sık sık görüştüğü de vurgulanıyor.
-
Ortadoğu1 hafta önce
Reuters: Suriye’de Şara’ya bağlı güçler 1.500 Alevi’yi katletti
-
Söyleşi2 hafta önce
İsrail-İran savaşını kim kazandı? E. Tuğamiral Alaettin Sevim Harici’ye anlattı
-
Dünya Basını2 hafta önce
İran-İsrail savaşı ve Orta Asya
-
Görüş1 hafta önce
Altı Gün Savaşı’ndan ‘On İki Gün Savaşı’na
-
Avrupa2 hafta önce
Yeni MI6 şefinin dedesi, “Kasap” olarak bilinen Nazi casusu çıktı
-
Söyleşi2 hafta önce
E. Koramiral Kadir Sağdıç: ‘Hürmüz’ü kapatmak ABD-İsrail’e yarar’
-
Amerika2 hafta önce
Zohran Mamdani: Canavarın ininde bir ‘nepo bebek’
-
Dünya Basını2 hafta önce
Jerusalem Post: Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde Çin’in Orta Doğu stratejisi